Dagboek van de puppies van Milly en Lolly

Dagboek van de puppies van Milly en Lollie


vrijdag 11 juli
Met pijn in ons hart maar vol vertrouwen laten we dit weekend alle pups naar hun nieuwe papa en mama gaan. Solwyn en Irsa zijn al vertrokken.

We hebben het een heerlijke maar toch wel vermoeiende periode gevonden. Was natuurlijk ook weer even wennen na 7 jaar. We hebben veel liefde mogen ontvangen van onze puppy’s en nieuwe puppy mensen, daar denken we de komende tijd zeker met veel plezier aan terug.

Moeder Milly gaan we nu weer langzaam voorbereiden voor de show en hopelijk kan ze volgend jaar mee doen op de grootste show van de wereld; de Crufts in Birmingham.
We zouden dat een hele eer voor onze Milly vinden. Al haar kinderen moeten maar Mama’s showresultaten blijven volgen!

De puppy’s komen allemaal bij geweldige nieuwe families terecht.
Iedereen weet dat wij altijd ,dag en nacht, voor onze pups klaar staan. We bieden hulp en beantwoorden vragen zover dat in onze mogelijkheden ligt.

Wij sluiten hiermee ons dagboek voor het I-nest 2014 af.
Bedankt lieve mensen, zorg goed voor jullie bobtailkinderen.

Paul & Annemarie

 


dinsdag 1 juli:
Deze keer voor het eerst met de auto op stap voor de oogonderzoeken en de spuiten. Ze waren erg rustig in de auto en ze lagen allemaal languit te slapen. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Eerst de gewone onderzoeken en de spuiten. Jack de dierenarts vond  ze rustig en stabiel. Niemand heeft tijdens het wachten "gezongen". Daarna werden de ogen gedruppeld door Mevr Ströbel. Het kijken met de lenzen en het lampje vonden ze niet prettig maar alles is gelukt. Alle onderzoeken goed afgesloten.Weer een positief moment. Deze week ook veel kinderen op bezoek gehad van de collega's van paul en van mij. Wat vinden kinderen dit mooi . De puppen hebben zich goed geamuseerd. Ze spelen erg graag met de ballen die overal rond slingeren. De ballenbak is nu de favoriet soms duiken ze er met 5 tegelijk in.Een hels kabaal maar prachtig om te zien. Moniek en John zijn ook met Dewi geweest om kennis te maken met hun nieuwe pup Indy. Indy wist precies hoe ze zich moest gedragen, wat is dat toch een mooi instinct. Daarna hebben we nog met alle pups foto's gemaakt. Het beeldje van de bobtail lijkt wel erg veel op Ivan (jantje). We hebben ze samen gefotografeerd. Ziet er leuk uit en hij bleef ook nog goed zitten.Met alle gezinnen zijn er ondertussen afspraken gemaakt om hun nieuwe huisgenoot op te halen. Wat komt het snel dichterbij maar we hebben alle twee een goed gevoel.


dinsdag 25 juni:
Wat is het weekend druk geweest met het bezoek van puppy mensen. Wat genieten ze als ze hun pupje komen knuffelen. De nieuwe roepnamen zijn bekend en wij doen ons best om die ook te gebruiken. Soms gaat het nog wel eens mis. Even oefenen: de reuen: dikkie dik= noby, black fös = boyke en jan= ivan. De meiden: suzie= noa, bella =indy, sneeuwwitje= lilly, rowan= irsa,lilly= inaëlle en zandvlo= nova.
Als gaat lekker. Ze eten hun brokken en vlees graag en soms komt mama Milly nog eens langs voor een toetje. Het spelen doen ze soms op de grote plaats met de ballen en als er veel mensen tegelijk komen. In hun speeltuin genieten ze van alle leuke uitdagingen. De balansschijf is hun favoriet. Maandag is Mevr. Manders geweest, de chipper van de Raad van beheer. Verder gaan we deze week voor de oogonderzoeken en de vacinaties. Daar hoort natuurlijk weer een auto ritje bij met zijn allen. Langzaam aan veranderen onze kleine mopkes in unieke wezentjes met een eigen karakter. Het zijn er negen maar we hebben nog nooit zo'n stabiele groep gehad, We genieten er nog lekker van....
 


vrijdag 20 juni:
Het weekend staat weer voor de deur. Er komt elke dag weer veel bezoek wat we erg gezellig vinden. Langzaam aan wordt het duidelijk welke puppy's naar welke gezinnen gaan. Ze  hebben allemaal al ervaring met Bobtails, sommige al de derde generatie.Ze weten waar ze aan beginnen.hahaha.. Paul heeft de hele week hard gewerkt om onze nieuwe grote ruimte klaar te maken. We hebben nu prive vertrekken en een grote speelplaats buiten. Ivy en Milly hebben hem al uit geprobeerd. Het ziet er fantastisch uit.Vandaag hebben we ook in de tuin gespeeld. We hebben flink gerend  en gespeeld.Overal lagen voetballen waar we mee konden spelen.Misschien moeten we oefenen voor het WK.?  Ook hebben we buiten gegeten met andere eetbakken. Het vlees ging sneller op dan Annemarie het erin kon doen. Om haar te bedanken hebben we voor haar de bakken gelijk maar afgewassen. Maandag komt de chipper al en dan komen nog de spuitjes en de oog onderzoeken. Een leuke tijd met gezellige auto ritjes.


vrijdag 13 juni:
We lieten de puppen al enige dagen na het voeden vrij in de ruimte lopen.Dat vonden ze heerlijk. Vandaag zijn ze buiten geweest in het "Puppiehoes".John en Moniek hebben ons vorige week geholpen met het texen en opknappen van de ruimte. Het ziet er weer schoon uit.  Ze durfde in het begin niet buiten te lopen maar toen Milly erbij kwam waren ze er snel aan gewend . We hadden puppie mensen op bezoek en die vonden het prachtig hoe vrij ze waren en wat voor een bokken sprongen ze maakten. Je blijft kijken en genieten.


zondag 8 juni 1e pinksterdag:
We maken ons op voor een dag vol bezoek. We gaan met iedereen spelen en laten ons van ons beste kant zien. Ze hebben onze bak vergroot want met zijn allen hadden we geen plek genoeg om te oefenen met lopen en stoeien. We eten ook al ons vlees zelf. Wat is dat lekker. Daarna krijgen we als toetje nog wat melk van onze mama Milly. Die wast en verzorgt ons de hele dag. Dat die nog niet moe wordt???? maar ja wij zijn ook schatjes...haar schatjes.Soms ligt ze wel eens te zuchten maar wij hebben ook allemaal al bijna alle tandjes door. Soms zeuren we een beetje maar dan komt iemand met lekkere vingers om op te knauwen. Tante Ivy en Giddy zijn ook al even op bezoek geweest. Het wordt steeds gezelliger.....


dinsdag 3 juni:
Ivy,John en Paul zijn terug van Frankrijk met een schitterende 3e plaats voor Ivy. Er zijn ook al veel mensen komen kijken naar de puppy's. Milly vindt alles prima en gezellig, vooral de beschuit met muisjes.Maandag hebben ze voor het eerst vlees geproefd en boven wonder elke pup vond het heerlijk. Ze willen in eerste instantie het vlees zuigen maar al snel hebben ze het kauwen in de gaten. Nu gaan ze ook leren water drinken. Met Moniek samen de foto's gemaakt die nu op de pagina staan. De mannen lukte wel maar de meiden.........Na heel veel foto's weggegooid te hebben ,staan ze er nu wel behoorlijk op. Eerst een groepsfoto en dan zichzelf presenteren. We zijn super tevreden met het pigment. De ogen zijn open en volgens de eerste observaties is er maar een teefje met een "wall between two eyes".Als je nu binnen komt, zijn ze ineens allemaal wakker en rennen door de kist. Geweldig om te zien dat ze in 3 weken gegroeid zijn van een pupje van 350 gram naar een spelende pup van bijna 2 kg..


vrijdag 30 mei:
Wat gaat de tijd snel. Zien we opeens dat het al vrijdag is. De hele week heeft in het teken gestaan van het vertrek naar de Euro-oes in Frankrijk.John ,Paul en Ivy. Haar eerste grote reis in de camper.Hopelijk gaat alles goed. De puppen groeien heerlijk. Ze zijn allemaal al rond de 1500 gram, lopen door de kist en de ogen zijn open. De kleur weten we nog niet maar dat is altijd een verrassing. Deze week doe ik  de klusjes en de puppen samen met Moniek. Het valt ons op dat er tussendoor eigenlijk geen tijd overblijft. Dewi is er nu ook en alle grote honden willen ook graag gewandeld worden. De wasstapel wordt maar niet kleiner. Een geluk is dat de laaste eetronde om 24.00 uur start en 's morgens de eerste om 05.30 uur  De nacht is nu gelukkig niet meer onderbroken. Gisteren zijn ook de eerste puppy mensen op bezoek gekomen. Het is super leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn.Het is en blijft genieten.


dinsdag 27 mei:
Een wonder in de dierenwereld is de ontwikkeling van jonge dieren.Je ziet dit bij onze puppen terug en is heerlijk om te zien en te volgen.Na twee weken is het niet meer kruipen maar willen er al een paar de afstand naar moeders melkfabriek te voet afleggen.Wel nog heel veel schudden en zwaaien met het achterlijfje alsof ze een zware feestnacht hebben gehad maar toch .. ze doen hun best.Toch zijn het niet degene die wat betreft gewichten het hardst gingen die nu voorop "lopen".Nee dan moet je meer op Pinkeltje letten en Belle die hierin heel wat actiever zijn.We zullen wat foto's plaatsen in het weekoverzicht.


zondag 25 mei:
Gisteren was het erg druk omdat Paul en Ivy naar de show in Tilburg gingen. Alles wordt dan gepland tussen de voedingstijden . Het resultaat was erg goed, alweer een jeugd CAC en res CAC. Knap van deze dame want dat moeten we nu voortaan zeggen. Ze is loops geworden.John en Moniek waren gekomen om de puppy's te zien en snuiven maar ondertussen hebben ze me ook geholpen. Heerlijk zo'n vrienden..Met de puppen gaat het erg goed. Ik had jullie vrijdag al gezegd dat ze zaterdag de 1 kilo zouden halen en dat is ook gebeurd. 7 puppen zijn er al overheen. Pinkeltje zit ook al op 800 gr en zwart voetje kwam net 5 gr te kort..... Van de oogjes zijn er al hele kleine streepjes zichtbaar. Ook horen ze steeds beter want dan merk je dat ze reageren als je binnen komt. Vandaag alle nieuwe puppy families gebeld voor een afspraak. Ze kunnen allemaal niet meer wachten.


vrijdag 23 mei:
Het gaat hard. We wilde vandaag de foto van de meiden en de jongens herhalen maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben ze eerst flink laten drinken maar...ze wilden niet stil liggen. Ze kropen over elkaar heen en zelfs uit het mandje.Het was ook helemaal vol, nu zie je pas hoe hard ze gegroeid zijn. Nou de jongens doen we wel even, dat zijn er maar 3. Jammer dan....het zweet liep langs ons rug af. Tjonge ,jonge wat een moeilijk karwei. Maar de foto's staan op de website. Hoop dat jullie ervan genieten. Ook hebben we nog wat andere foto's erbij gezet van de intieme slaapmomenten. Sneeuwwitje had een geheimpje maar nu heeft ze het op de foto laten zien. Kijk goed...... Het wegen wordt ook elke dag spannender. Ze halen morgen allemaal de kilo behalve pinkeltje maar die is echt aan een inhaal race bezig.


woensdag 21 mei:
Vandaag even een tussenstand van de gewichtjes van onze boefjes.Blijft altijd leuk om te kijken hoe ze groeien. Ons reutje Pinkeltje is absoluut kampioen.Hij heeft zijn geboortegewicht verhoogd in acht dagen van 190 gram naar 522 gram.Dikkie en Zwartvoetje hebben hun gewicht verdubbeld respectievelijk van 460 naar 857 en 330 naar 720.
De "dames " zijn ook lekker gegroeid.Milly kan het nog maar net bijbenenen.We moeten wel al wat helpen met een beetje flesvoeding.
Koploper hier is Sneeuwwitje van 310 naar 728 gram.Wat te zeggen verder van Zandvlooitje die van 365 gram naar 790 is gegroeid .De rest van de teefjes hebben hun geboortegewichten allemaal verdubbeld dus we mogen "met wat slaaptekort en beginnende wallen onder de ogen " wel vaststellen dat het negental het de eerste week goed heeft gedaan. 


dinsdag 20 mei:
Nu de school weer begonnen is merk je toch dat je minder tijd voor de puppen hebt.'s Morgens is het best moeilijk om de hele bubs achter te laten. Paul doet het super 's nachts en overdag.Hij voert ze zelfs al bij als dat even nodig is. Als ik thuis kom ligt alles heerlijk te slapen en komt me een enthousiaste moeder mij begroeten. De gewichten zijn dik verdubbeld en de puppen zijn al zo gegroeid dat ze bijna niet tussen de benen van Milly passen. Het is al echt duw en trekwerk. De kleinste pinkeltje laat zich echter niet van de tiet drukken. Gisteravond lag er zelfs een op de kop te drinken. Het is en blijft een mooi moment.O ja......de foto's zijn geplaatst bij puppy's van Milly.


zondag 18 mei:
Vandaag heerlijk een rustige dag gehad met de puppy's. Als je zo in de werpkist kijkt zijn het allemaal al flinke boppertjes. Als ze alle negen op een rij liggen te drinken is het al erg krap. Ben benieuwd hoe dat gaat als ze al wat ouder zijn. Vanmorgen eerst Ivy tussen het voeden door geborsteld. Ze moet volgend weekend weer op show. Milly wil dan ook weer op de tafel maar die hebben we gisteren uitgebreid gewassen en geborsteld. Na de tafel krijgen ze altijd iets lekkers en Milly lust nu weer alles.Morgen wordt het spannend want dan moet ik weer gaan werken. Dan moet Paul het alleen doen.Als we om 05.30 uur opstaan moet het lukken met de puppen, het ontbijt, en het naar school gaan .O ja....vandaag de foto's van de eerste week geplaatst


zaterdag 17 mei:
Vandaag kwamen John en Moniek ons een handje ondersteunen. Het was super gezellig . Moniek heeft ook met de puppen geholpen. Ze hebben erg genoten.Met de pupjes gaat alles goed. Ze drinken erg lang en Milly gaat dan een dutje doen.Het is net of ze alleen maar slaapt als ze bij de puppen ligt.Ze eet gelukkig weer beter dan voor de bevalling. We kwamen er ook achter dat Milly negen tepels heeft. Op een moment waren alle puppen aan het drinken en we dachten , hoe kan dat?? De natuur zorgt goed voor zichzelf....

Vanavond waren er 3 winnaars die het zelfde zijn bij gekomen en dat waren niet de grootste twee.....


vrijdag 16 mei:
Vandaag heeft Annemarie ook namen bedacht voor ons heerlijke negental.
De teefjes gaan we voorlopig noemen:
Lilly(lijkt het meeste op Milly, haar moeder),Suke (heeft de Suzie vlek in de nek zoals onze eigen Suzie had),Bella gewoon omdat ze er leuk,klein en lief uit ziet.Sneeuwwitje natuurlijk omdat ze een witkop heeft.Zandvlooitje ,ja wat wil je als je in de zand buiten bent geboren!!.
Dan tot slot ons piratemeisje Rowan omdat ze een echt piratenoogje heeft.
De reutjes blijven niet achter alhoewel ze in de minderheid zijn.
Naast Pinkeltje en Dikkie dus Zwartvoetje( hij heeft prachtige donkere voorpootjes) .

De puppies zijn weer goed in gewicht bijgekomen.De "winnaar van vandaag".... is onze Lilly met 67 gram.


donderdag 15 mei:
De puppies zijn allemaal in gewicht bijgekomen.Meestal vallen de puppies de eerste dag na de geboorte wat af.
Pinkeltje was woensdagavond ongeveer 20 gram bijgekomen wat ongeveer 10% is van zijn lichaamsgewicht en dat is best goed.
Donderdagavond is hij al 240 gram.Dus weer 35 gram.
Dikkie is flink aangekomen en weegt nu 516 gram.
Milly doet het erg goed.We hebben vanavond ook al weer gevoetbald na 8 weken "spelonderbreking" zeg maar een zwangerschapsstop.
Ze heeft nog een goede conditie.Die gaan we weer lekker opbouwen de komende tijd zodat ze in het najaar weer back in show is.

Wat we even apart willen noemen was de grote verrassing die we vandaag met de post kregen uit Zwitserland. Een prachtige boeket bloemen met vaas voor Milly van haar "loverboy"Lollypop.  


woensdag 14 mei:
Onverwachts begon de bevalling van Milly woensdagmorgen in alle vroegte rond 24.15uur en heeft geduurd tot ongeveer 5.30 uur.
Geen echte temperaatuurdaling dus we waren er niet helemaal op voorbereidt.Wel stond natuurlijk alles klaar.
Alle puppen heeft Milly met redelijk gemak op de wereld gebracht. Na de eerste pup voltrok zich het grootste wereldwonder waarvan elke betrokken fokker kan genieten en waarvan ons de tranen in de ogen schieten.Een jong hondenvrouwtje wordt ineens moeder en is dan volledig klaar voor haar puppen. Hoe de natuur dat heeft kunnen regelen.Prachtig!!
Na de achtste pup liet Paul Milly even plassen.Gelukkig hebben we een plasplaats op eigen terrein en wel ja hoor hup daar kwam de volgende pup in het zand..... 
Rond 5.30 uur waren er dus 9 puppen geboren.3 reutjes en 6 teefjes. Allen met redelijke geboortegewichten.Het laagste gewicht heeft een reutje met 190 gram.Hij zal nog flink moeten aansterken de komende dagen.
Annemarie noemt hem "Pinkeltje"en we zullen hem voorlopig ook maar zoblijven noemen.Past goed bij hem.De zwaarste was ook een reutje van 460 gram.Hij krijgt natuurlijk de toepasselijke naam "Dikkie".