Even Voorstellen

 

Het was in 1977 toen wij voor het eerst bobtails hebben gezien op een hondententoonstelling in Geleen.
Wij waren meteen erg gecharmeerd van het heerlijke spontane karakter en het prachtige uiterlijk.
In die tijd woonden we in Sittard op een etagewoning, drie hoog.
Aangezien wij het niet juist vonden dat dergelijke grote honden op een flat wonen hebben wij tot juli 1981 gewacht voordat we onze 1e bobtail aanschaften; dat was onze
Queeny (zie rainbowbridge)

In die tussenliggende jaren waren we heel enthousiaste bobtailliefhebbers geworden en werden al lid van de Old English Sheepdogclub Nederland

In 1980 ging Paul In Venlo werken en verhuisden wij naar het Noorden van Limburg.

Nadat wij 1 jaar in een huurhuisje met onze Queeny hadden doorgebracht waarbij onze Queen het nodig vond om de mooi aangeplante tuin volledig naar eigen smaak her in te richten kochten we in 1982 een huis met een grote tuin in het kerkdorpje Steyl bij Tegelen.Daar wonen wij nu nog.  
 

 

Ons Huis in Steyl 

Omdat Paul bobtailteefjes leuk vindt maar helemaal gek is van een forse reu kwam in 1983 onze Giant. Hij deed zijn  naam eer aan en groeide uit tot een forse kerel met een superhart van goud. Jammer genoeg werd hij maar 7 jaar oud. Onze Queeny is speels gebleven tot de laatste dag. Ze is dertien jaar geworden. 

In 1995 hebben we onze Fay aangekocht nadat Queeny was gestorven Vanaf die tijd zijn we ons ook serieus gaan bezig houden met showen en fokken. We vroegen de kennelnaam aan Wiggly Scamp's wat betekent wiebelende deugnieten, die we te danken hebben aan onze eerste hond Queeny, die een echte dondersteen was.
Fay was niet echt geschikt als showhond maar had een gouden karakter en bleek later een super roedelleidster te zijn. 

Onze eerste showhond was Honey Sue of the Naughty Woolsacks. Een halfzus van Fay.Wat waren we trots op onze vierde plaats op de Euro-Oes in 1996 in Assen in de puppyklasse. Suzie was echter geen echte showhond. Ze had hiervoor niet voldoende rust. In 1996 kwam ook Trackery Island's Happy Go Amy. Onze eerste kampioenshond met als mooiste overwinning Beste Jeugdhond op de Euro-Oes in Bayreuth in 1997. Amy was precies zoals wij graag een bobtail zien.Een stevige vierkante hond die geschikt is voor het werk waarvoor zij oorspronkelijk bedoeld is.
Met Amy kwam ook de wens naar puppies van haar. 

Met Amy fokte wij onze Baily. We noemde hem altijd Billy omdat hij zo vierkant was en heel krachtig. Deze clown werd uiteindelijk kampioen in vier landen, won de jonge hondendag in 2001 en de Kampioensclubmatchen in Nederland, Duitsland en Denemarken, alle drie in 1 jaar.
Billy werd in 1999 geboren. Ondertussen hadden we nog een teefje aangekocht in 1998 en dat was Kate. Zij kwam uit een heel andere lijn als Billy en zij heeft met Billy dan ook 2 prachtige nestjes gehad.

Onze eerste reu na Giant was Ian.Hij kwam in 1997 en was een prachtige mooie grote reu  met een schofthoogte van 65 cm..Ian bracht ons eerste jeugdwinner overwinning. Dit is de jaarlijkse grote show in Amsterdam Ian heeft als dekreu enkele leuke nestjes op de wereld gezet.
Naast Billy heeft ook onze Ian nog diverse kampioenstitels gehaald.

Trackery Island's Joung Master Ian

Van onze oude lijn moeten we nog 1 teefje noemen en dat is Wiggly Scamp's Giddy Girl Go, dochter van Wiggly Scamp's Brand New Queeny en Trackery Island's Joung Master Ian.Zij werd beste baby op de JHD in 2005 maar daarna bleef ze groeien en werd te groot voor shows. Helaas is zij in juni 2014 op tienjarige leeftijd gestorven.Met haar hebben we geen nestje gefokt.
In die jaren hadden we dus 7 honden. Een gezellige boel. We noemden dit altijd een "klein dorp" omdat ze met hun zevenen hun eigen  wereldje hadden waarin wij ook "gelukkig"een plaats hadden.

We hebben alle honden altijd bijgehouden met borstelen en gingen elke dag uit wandelen met hen allemaal. Dit betekende  veel werk en veel wandelen maar dat hebben we altijd met veel liefde over gehad. We kregen er ook veel liefde van terug.   


                       Giddy


 

 


 

 

 

 


In de periode vanaf 2007 tot 2012 hebben wij geen shows gehad. In die tijd hebben we wel afscheid moeten nemen van onze oudere generatie. In 2011 zijn we weer met shows begonnen met onze nieuwe aanwinst Lee die in 2010 is geboren. In 2011 kwam Milly. Een heerlijk teefje uit Duitsland .Zij werd in diverse landen kampioen. Na Milly hebben we opnieuw een teefje uit Duitsland gehaald en dat was Ivy. Met Ivy hebben we fantastische showresultaten gehaald. Zo werd zij Europees kampioen in 2015 en 2e van de wereld op de wereldshow in Milaan.Ivy bracht 3 leuke puppies op de wereld in 2017.

Met Milly hebben we 2 hele leuke nestjes gefokt. De eerste met 9 puppy's en het tweede nest met 7 puppy's.
Vanaf 2010 hebben we ook nog genoten van een leuke reu die we aankochten en dat was Lee. Leeke is een heerlijke hond die de hele dag kon wandelen.Omdat we hoge fokeisen stellen aan onze honden vonden we hem niet geschikt hiervoor. Vanaf zijn 6e jaar woont hij nu op een ander adres waar ze heel veel tijd voor hem hebben en elke dag uitgebreid met hem gaan wandelen.  

Uit het tweede nest hebben we Joanne aangehouden.Joanne combineert alles wat we in al die jaren met onze honden hebben teruggezien. Zij heeft een heerlijk open,lief en spontaan karakter. Een mooie vacht met een goede structuur en is heel goed gebouwd.Dit is wat wij willen zien in een bobtail en des te mooier voor ons omdat we haar zelf hebben gefokt.Joanne werd kampioen in diverse landen met als beste resultaat Clubkampioen van de OESCN op een leeftijd van 13 maanden. In 2008 besloten wij om te stoppen met  fanatiek te showen .Wij hebben dat meer dan 25 jaar gedaan in heel Europa en vonden het goed geweest.Hooguit af en toe een clubmatch of jongehondendag om feeling met andere fokkers te houden.Uiteraard blijven wij wel fokken.Zo nu en dan een nestje als de moederhond super gezond is. want dit blijft leuk.Zeker nu wij alle twee met pensioen zijn is dat volop genieten.      

     

 

 

                   Miss Milly

                         Sunshine Ivy 

                                

              Joanne Blue Angel

     

     

                                                                                                                 

                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kerkdorp Steyl bij Venlo

 

Baily 

 

\