Even Voorstellen

 

Het was in 1977 toen wij voor het eerst bobtails hebben gezien op een hondententoonstelling in Geleen.
Wij waren meteen erg gecharmeerd van het heerlijke spontane karakter en het prachtige uiterlijk.
In die tijd woonden we in Sittard op een etagewoning, drie hoog.
Aangezien wij het niet juist vonden dat dergelijke grote honden op een flat wonen hebben wij tot juli 1981 gewacht voordat we onze 1e bobtail aanschaften; dat was onze
Queeny (zie rainbowbridge)

 
In die tussenliggende jaren waren we heel enthousiaste bobtailliefhebbers geworden en werden al lid van de Old English Sheepdogclub Nederland.

In 1980 ging Paul In Venlo werken en verhuisden wij naar het Noorden van Limburg.

Nadat wij 1 jaar in een huurhuisje met onze Queeny hadden doorgebracht waarbij onze Queen het nodig vond om de mooi aangeplante tuin volledig naar eigen smaak her in te richten kochten we in 1982 een huis met een grote tuin in het kerkdorpje Steyl bij Tegelen.  
 

 

Ons Huis in Steyl 

Omdat Paul bobtailteefjes leuk vindt maar helemaal gek is van een forse reu kwam in 1983 onze Giant. Hij deed zijn  naam eer aan en groeide uit tot een forse kerel met een superhart van goud. Jammer genoeg werd hij maar 7 jaar oud. Onze Queeny is speels gebleven tot de laatste dag. Ze is dertien jaar geworden. 

Vanaf 1995 zijn we ons serieus gaan bezig houden met showen en fokken. We vroegen de kennelnaam aan Wiggly Scamp's wat betekent wiebelende deugnieten, die we te danken hebben aan onze eerste hond Queeny, die een echte dondersteen was.

Onze eerste showhond was Honey Sue of the Naughty Woolsacks. Wat waren we trots op onze vierde plaats op de Euro-Oes in 1996 in Assen in de puppyklasse. Suzie was echter geen echte showhond. Ze had hiervoor niet voldoende rust. In 1996 kwam ook Trackery Island's Happy Go Amy. Onze eerste kampioenshond met als mooiste overwinning Beste Jeugdhond op de Euro-Oes in Bayreuth in 1997. Amy was precies zoals wij graag een bobtail zien.Een stevige vierkante hond die geschikt is voor het werk waarvoor zij oorspronkelijk bedoeld is.
Met Amy kwam ook de wens naar puppies van haar. 

Met Amy fokte wij onze Billy. Deze clown werd uiteindelijk kampioen in vier landen, won de jonge hondendag in 2001 en de Kampioensclubmatchen in Nederland, Duitsland en Denemarken, alle drie in 1 jaar.

Naast Billy heeft ook onze Ian nog diverse kampioenstitels gehaald.


      Trackery Island's Joung Master Ian
 

 Van onze oude lijn hadden we nog 1 teefje Wiggly Scamp's Giddy Girl Go, dochter van Wiggly Scamp's Brand New Queeny en Trackery Island's Joung Master Ian.Zij werd beste baby op de JHD in 2005 maar daarna bleef ze groeien en werd te groot voor shows. Helaas is zij in juni 2014 op tienjarige leeftijd gestorven.

                       Giddy


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kerkdorp Steyl bij Venlo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Baily