Geplaatst door Paul op 6 February 2016

Vandaag alweer een herfstachtige dag in de winter. Veel regen en dat is niet echt  prettig als je liefhebber bent van langharige honden. Buienradar is dan het digitale gereedschap bij uitstek voor  bobtaileigenaren.  De uitvinder daarvan verdient wat mij betreft daarvoor dan ook een Edison .
Je kent het wel. Steeds maar even op je computer kijken. Kunnen we wel of kunnen we niet. Is het droog!
Dit weer is enorm lastig voor degene die alleen maar 's avonds na het werk kunnen wandelen. Die mensen hebben  niet zo veel aan buienradar.
Wel een uitkomst voor mijzelf die gebruik kan maken van een ander digitaal voordeel in de 21e eeuw en dat is telewerken.

We zitten alweer twee maanden in 2016. Ivy heeft de afgelopen tijd enkele kampioenschaptitels kunnen afsluiten bij de reeks die ze al heeft. Ook Denemarken is nu definitief.
De eerste show in 2016 in België was meteen prijs voor deze dame. Beste van het Ras en een goede plaats in de erering.
Komende weken staan er hele  leuke dingen op onze agenda . In Maart gaan we weer met Ivy naar de grootste show van  Europa,de Crufts, in Birmingham. Er zijn rond 160 Old English Sheepdogs  ingeschreven. Extra spannend omdat we dezelfde keurmeester hebben als op de Euro- Oes show 2015 in Denemarken. Deze keurmeester maakte Ivy Beste Teef. Ik hoop dat hij nu opnieuw voor haar valt.
Aan Ivy zal het niet liggen. Zij is er nog mooier op geworden. Bovendien ben ik al enkele weken in training met haar om haar nog beter te laten lopen dan ze al doet. We hebben hiervoor een prachtige steile grasberg gevonden aan de Maas. Voetballen gaan mee en dan op en neer tegen de berg. Doen we twee keer per week.
Ik ben zelf daarna aardig geradbraakt terwijl Ivy thuis vrolijk wil verder voetballen. "Young and wild" zoals ze is . Spelen met de bal is haar lust en haar leven.

Een andere spannend avontuur hangt ook in de lucht en dat is de vraag of onze Milly dit jaar puppies krijgt. Naast ons zelf kijken ook andere mensen er stiekem reikhalzend naar uit . Voor hen net zo spannend als voor ons. Na de Karnaval zullen we het weten. Dan gaan we een Echo maken. 
Ook Indy van John en Moniek, onze andere showgirl  naast Ivy op dit moment , van de eerste puppies van Milly  kan eigenlijk niet meer wachten. Ze wil daarom graag haar verhaal kwijt en dat hebben we hier in deze blog ingevoegd. Veel leesplezier verder en houdt onze website bij om mee te genieten van Ivy's resultaat in Engeland en, hopelijk, puppies van Milly.

Berichtje van Indy.

Het is alweer bijna 2 jaar geleden dat ik geboren ben in huize Philips of anders gezegd bij de Wiggly Scamp’s. Mijn moeder is  Angel Miss Milly from Stone’s.
Ik zit behoorlijk op hete kolen aangezien mijn baasjes me vertellen dat ik misschien een zusje ga krijgen binnenkort.

Mam’s is weer tja hoe zeg ik dit nou netjes, hot geweest, in season, loops….. en zij is samen met Paul en Annemarie naar een mooie en hele lieve lover geweest.
Ik zeg dit met rode wangetjes want ik heb geen idee wat daar gebeurd is maar dat zal wel niet veel goeds zijn geweest....
Ik kom natuurlijk zelf maar net "kieken" op deze wereld:))

Yes, eindelijk misschien weer een speel en wandelmaatje.  Ik mis die ouwe doos Dewi wel af en toe hoor. Wil ik nu dit gevoel krijgen dan moet ik al met mijn vriendje Baloe afspreken om naar het bos te gaan. Ja dat is altijd dolle pret, rennen, ravotten en de modder tot achter de oren. Heerlijk. De rest van de dag ben ik wel uitgeteld maar wie maalt hierom.

Ik kan verder niemand verleiden tot spelen, mee ravotten/rennen, kattenkwaad uithalen. Moet dit nu in mijn uppie doen en baasje zo gek zien te krijgen, in het bos met takken te gooien of tegen dennenappels te schoppen, om achter me aan te rennen met het spelletje ik pak je,  huh alsof hij me bij kan houden. Nee geef mij dan maar weer een nieuwe “Dewi “ waar ik ’s nachts tegen aan kan kruipen, lekker mee kan spelen, vakantie avonturen beleef, de koets kan delen , in onze nieuwe camper reizen etc. Vond ik met Dewi altijd erg gezellig. Ik verheug me hier al op. Ze hebben het wel vaker over J…. Zal dat mijn nieuwe zusje worden??

Ik merk dat baasje en vrouwtje anders zijn, nerveuzer, ietwat gespannen. Zal dit er mee te maken hebben? Geen idee. Ik hoop alleen dat ik straks weer gezelschap heb..want uiteindelijks is alleen maar alleen en iemand om al mijn avonturen mee te delen is veel leuker. 

Ik vind het allemaal heeeeel erg spannend en ben benieuwd of zus er gaat komen, hoe ze eruit ziet, of ik het met haar kan vinden, we dingen kunnen delen…..jezus mijn bolleke gaat op hol, ik word er zo moe van dat ik nu maar even ga slapen. Zzzzzzzzzzzzzz oh ja wordt vervolgd.