Geplaatst door Paul op 6 September 2015

Na de zomervakantie lijkt het altijd een goede periode te zijn om aan nieuwe dingen te beginnen en oude zaken  op te pakken.
Dit was voor mij aanleiding om weer eens een blog te schrijven na een lange periode van schrijversstilte .Er is tenslotte vanaf maart heeeeeel veel gebeurd met onze beauty girls.

Allereerst de reis naar Birmingham in maart met John en Moniek  naar de Crufts. Altijd een geweldige ervaring om in Engeland te zijn. We hadden Ivy en Milly ingeschreven.
Crufts is groot in alles. Veel honden, veel hallen,veel parkeerplaatsen en een heel lang stuk lopen om in je eigen hal te komen. Gelukkig zijn de ringen ook groot.
Ivy stond in de Yearling Bitch klasse en Milly in de Open bitch klasse. 
Yvy was als eerste aan de beurt en won haar klasse. Hiermee waren we heel blij. Als niet Engelander een klasse winnen op de Crufts  is een heel goede prestatie. Milly kreeg wel veel aandacht van de keurmeester maar kwam toch niet bij de eerste vier.
Al met al een leuke reis waarin we de nodige ervaring hebben opgedaan,onze Engelse vrienden weer hebben gezien en nieuwe leuke Engelse mensen hebben leren kennen.

Na de Crufts in maart keken we al enthousiast uit naar de Euro- oes show in mei in Denemarken.
Eerst was er nog de clubmatch van de bobtailclub. Hier wonnen Ivy en Indy beiden hun klasse.
Voor Indy was het extra  leuk omdat ze hiermee haar eerste CAC haalde op weg naar het Nederlands Jeugdkampioenschap.

Het was weer enkele jaren geleden dat we in Denemarken waren geweest. Denemarken is altijd een heerlijk vakantieland met leuke mensen en prachtige natuur.
Dus met de camper samen met John, Moniek en Indy naar Denemarken. Uiteraard zoals altijd heel hartelijk welkom geheten door de Denen en speciaal door Lisa.
Zondag was de show. Het was prachtig weer en er waren grote ringen uitgezet. We hadden alleen Ivy ingeschreven omdat we de volle aandacht voor haar wilde hebben.
Ivy was net een week 2 jaar  en  dus voor het eerst in de Openklasse met nog  15 andere teven .De keurmeester was Mark James van Engeland. Hij nam ruimschoots de tijd om elke hond goed te betasten. Ook liet hij veel lopen om het gangwerk  te bekijken.
Ivy  had er veel zin in en liep dan ook  heerlijk vrij aan de showriem. Na veel extra lopen was het spannende moment aangebroken. Wie zou gaan winnen!! De  keurmeester koos voor Ivy op de eerste plaats. Annemarie gaf een geweldige kreet van blijdschap. Wat waren we super trots op onze meid.
Op het eind van de dag was de keuring voor de beste teef van de show. Daar stonden ze de beste 25 teven van de show en Ivy daartussen. Eerst werden de beste 10 teven uitgekozen en daar zat Ivy ook bij. Toen de beste vier teven en .....Ivy stond er nog steeds tussen. Het werd spannender en spannender! Daarna vielen 2 teven af die op plaats drie en vier kwamen te staan en .....Ivy stond nog bij de laatste twee. Wat nu. Wat zou de keurmeester beslissen. Ik zag hem wijzen naar het teefje naast mij die naar de tweede plaats moest gaan. Dat betekende dat Ivy beste teef was. Geweldig! Super! Wat waren we blij.
Op het laatst van de show word de winnaar van de show gekozen. De beste reu tegen de beste teef.
Dus Ivy moest weer terug in de ring. Helaas koos de keurmeester voor de reu, maar hij zei tegen mij dat dit een van de moeilijkste beslissingen was geweest in zijn showcarrière.
Moe maar heel voldaan hebben we die avond genoten van de feestavond.
Na de Euro oes hadden we nog een weekje vakantie in "beautifull Denemarken" en hebben we natuurlijk nog stevig nagenoten , gezeten op ons "wolkje".

Twee weken na de Euro- oes hadden we alweer een grote show voor de boeg. Ik had ingeschreven met Ivy op de Wereldkampioenschappen in Milaan  en zeker na het fantastische resultaat op de Euro- oes konden we daar niet wegblijven. Omdat Annemarie op dat moment niet graag meer een lange reis wilde maken ben ik samen met John gegaan met de camper. In Milaan konden we kamperen op een gigantische grote camperplaats. Ik heb nog nooit zoveel campers bij elkaar gezien. Honderden, zo groot was het daar. Tegelijk met de W.K. voor honden was er namelijk ook de Worldexpo 2015. Dus één grote happening!
Het was warm en benauwd op de dag van de show  en omdat het een binnenshow was niet aangenaam om te showen. Ook Ivy had er last van en misschien ook nog wat moe van de reis.
In de openklasse teven haalde Ivy een tweede plaats achter het teefje dat zij op de euro- oes achter had zich gelaten. Wel haalde ze nog een reserve -CAC. We waren heel tevreden met dit resultaat en reden na de show naar huis in ,op dat moment ,gigantische regenbuien.

Nu enkele maanden later  komen we in de fase dat Ivy de leeftijd krijgt om Kampioenschappen af te ronden bij de volwassen honden. Haar eerste Kampioenstitel heeft ze al gehaald  eind augustus in Luxemburg door haar klasse te winnen. Hiermee is ze Luxemburgs Kampioen.

Met de camper hebben we in de zomervakantie tien dagen in Duitsland rond gereden. Vanuit Gotha waar we nog een show hadden met Ivy zijn we gestart.
Alles heerlijk rustig  zonder iets perse te moeten of te hoeven. Paar leuke leesboeken mee  en Annemarie extra puzzelboeken en "loat maer goan dei Wage".
Het was een hele warme periode. Dus 's morgens al vroeg wandelen en daarna op de camping relaxen .We maakte tijdens deze vakantietocht de  warmste dag ooit mee die Duitsland gehad heeft. Waar wij zaten ,in de buurt van Limburg a.d Lahn ,was het die dag al 39 graden . Op een andere plaats in Duitsland  is die dag 41 graden gemeten. Dagen dus waarop je weinig doet en dat past natuurlijk  helemaal bij het vakantiegevoel.

Inmiddels is het leven bij de Wiggly's weer in volle gang.
De komende maanden gaan we ons ook langzaam voorbereiden op voorjaar 2016.Dan hopen we weer puppies van Milly te krijgen. Met ons kijken al enkele puppymensen  mee over onze schouders. Dus dat wordt weer een spannende tijd en samen genieten.