Geplaatst door Paul op 15 November 2014

Tot mijn spijt moet ik vaststellen dat het al enige tijd geleden is dat ik de laatste blog geschreven heb.
Dit is natuurlijk niet goed te praten voor de trouwe volgers van onze website.
Derhalve vlug even bijpraten want er is natuurlijk weer heel veel gebeurd bij de Wiggly Scamp's
kennel de laatste tijd.

Nadat de puppys vertrokken waren uit ons huis in Juli naar hun nieuwe gezinnetjes was het voor ons
het belangrijkste doel om "moeder"Milly weer zo snel als maar kon terug in show te brengen. Wij willen graag met Milly volgend jaar naar de de Crufts gaan in Birmingham en hiervoor had zij nog 1 internationale showwaardering nodig.  De Crufts is de grootste show ter wereld en de top van de wereld in alle rassen komen hier bij elkaar. Wij vinden  dat Milly het verdient  heeft om op die groene mat te lopen.
Gelukkig was ze heel goed uit de puppen periode gekomen en heeft de vacht niet veel geleden.
Ik ben al vroeg begonnen om haar weer in een goede  conditie te brengen en met wat extra voedingssupplementen stond ze  eind augustus weer in de showring  alsof er niets was gebeurd.
Milly kennende zou ze denken "maak jullie je toch niet zo druk ,stelt toch niets voor om  9 puppen op de wereld zetten en groot brengen".
Leuk was de spontane verwonderde reactie van showcollega's van ons ras toen ze Milly weer terug zagen.
De eerste show eind augustus was Luxemburg. Hier won ze wel haar klasse maar helaas geen beste teef .De week erna gingen we naar Giessen Duitsland met Ivy en Milly en daar werd Mily in een sterk bezet deelnemersveld beste teef en hiermee hadden we onze vierde internationale waardering.
Tegelijk pakte ze in dez e show ook haar Duits Kampioenschap. Dus twee titels op 1 dag.
Na  september hebben we Milly niet meer geshowd om haar vacht en lichaam de nodige rust te geven als voorbereiding op 2015.

De trouwe lezers van onze website en FaceBook vrienden hebben de resultaten van Ivy kunnen volgen. Tja wat moet je over haar nog meer vertellen.......
Na Juli waar ze de show in Wadern won is zij gewoon doorgegaan met geweldige resultaten.
Inmiddels is zij Nederland Jeugdkampioen,Luxemburgs jeugdkampioen,Duits jeugdkampioen  en  Bundes- Jugendsieger. Voor de  Nederlandse kampioenschapstitel heeft ze al voldoende waarderingen echter ze is nog 1 jaar te jong!!! .Hiervoor moet ze 27 maanden zijn.
Met de titels van Luxemburgs jeugdkampioen en Bundes-Jugendsieger heeft ze ook een Cruftskwalificatie gehaald om volgend jaar mee te mogen doen. Kunnen we met beide "lady's" gaan.
Of we dat doen weten we nu nog niet. Blijft uiteraard verleidelijk.
Ivy is nu uit de jeugdklasse en de volwassenenklasse vraagt toch wat meer om "rijpheid". Ze is nog zo een jong ding en komt ook nog heel jeugdig over. Ook haar hebben we twee maanden rust gegeven om de vacht tijd te geven om  even door te groeien zodat ze straks  goed mee kan doen in de "grote" honden showwereld.

We showen Lee niet meer want, we hebben de handen voldoende vol aan onze meiden en Leeke zoals wij hem altijd noemen is niet een showhond die showen echt leuk vindt . Hierdoor komt hij natuurlijk minder terug op onze website.
Toch wil ik ook graag even bij hem stil staan omdat hij alweer vier jaar wordt op 1 December.
Leeke is mijn wandelmaatje voor de lange wandeltochten . Hij kan makkelijk een hele dag wandelen zonder moe te worden Hij is dan helemaal in zijn element. Alleen met mij op pad en op de rustplaatsen genieten van de lekkere dingen die ik speciaal voor hem dan meeneem.
Ik vindt het een geweldige kerel met een heerlijk open en spontaan karakter waarvan ik intens kan genieten.

In de herfstvakantie zijn we met de meiden twee dagen naar zee geweest met de camper. Lee hadden  we even thuis gelaten bij de oppas want Milly  begon loops te worden en dan is het toch wat heftig in de camper met zo een jonge energieke vent erbij.
De dames hebben genoten. Ivy probeerde  steeds opnieuw hoever zij het water in kon  rennen en dan vlug er weer uit als  de golven wat te vlug naar haar toe kwamen en te hoog werden. Milly bekeek het uiteraard weer op de Millyachtige wijze. Heerlijk uitwaaien ,ravotten met Ivy maar  ook de omgeving in de gaten houden want " ik wil toch weten wat er allemaal te doen is op zo'n strand".
Voor ons was het ook alweer enkele jaren geleden dat we aan de Noordzee stonden sinds we afscheid hebben moeten nemen van onze oudere groep . Het blijft toch iets aparts wat wij bij ons niet kennen, de oneindigheid van zee en strand.

In December rond de Kerst organiseren wij de puppydag van de puppys van Milly . Wij verheugen ons er nu al enorm op. Wat zullen ze zijn gegroeid die kleine rakkers. Ben benieuwd of ze ons nog kennen. De stem van Annemarie heeft tot nu toe nog geen enkele  pup vergeten. Even aan de telefoon "puppys" roepen  en je hoort ze piepen aan de andere kant van de lijn.
Dit zijn toch de dingen die het leven mooi maken!