Geplaatst door Paul op 14 June 2014
Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/e/a/wigglyscamps.nl/httpd.www/framework/vendors/htmlpurifier/HTMLPurifier.standalone.php on line 10994 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/e/a/wigglyscamps.nl/httpd.www/framework/vendors/htmlpurifier/HTMLPurifier.standalone.php on line 11000

Op 14 mei zijn Milly's puppies geboren. Het moment van de geboorte van de eerste pup,een teefje, was voor ons beiden een heel ontroerend moment. Na zeven jaar,het laatste nestje bij ons was in 2007, toch weer Wiggly puppy's in Steyl. Er zijn momenten geweest dat we hebben gedacht dat we dit nooit meer zouden meemaken. De jaren met gezondheidsproblemen en verlies van onze oude garde schuif je meteen aan de kant als je dit prachtige jonge leven ziet.
De geboorte van de puppies verraste ons omdat Milly nog geen echte temperatuurdaling had gehad,.Uiteraard waren we helemaal voorbereidt maar ook nu weer was Milly degene die het zelf regelde en vond dat het tijd was om te bevallen. We waren niet verrast toen ze na de geboorte van de eerste pup meteen de pup begon te verzorgen en te voeden. Wel weer ontzettend trots. Ze is en blijft in alles wat ze doet een kanjer.

Voor degene die onze website volgen en zeker de mensen die staan te popelen om een puppy van Milly mee naar huis te nemen hebben we een dagboek gemaakt. Verder wekelijks een update met foto's .
Veel werk maar dit willen wij graag doen omdat we vinden dat zeker de puppymensen recht hebben op het zo goed mogelijk volgen van de ontwikkelingen van de puppies.   
Met de nieuwe eigenaars van onze puppies zijn we heel gelukkig. Allemaal heerlijke lieve mensen waarnaar wij met vol vertrouwen straks onze puppies laten gaan.

Ivy en Lee hebben ook veel belangstelling voor de puppy's . Milly laat dit oogluikend toe. Ivy houdt dan ook gepaste afstand maar vindt de puppies wel heerlijk ruiken. Lee zou het liefste, zoals hij ook heeft gedaan toen Milly nog puppy was en nog in haar kennel in Duitsland zat, in de werpkist stappen , op de rug gaan liggen en met de puppy's spelen.
Hij is nog altijd zelf een hele grote pup met zijn 3 1/2/ jaar!!

Het voetballen met Milly hebben we ook weer opgepakt. Dit vinden ze bij ons allemaal heerlijk en gebeurd met alle vier apart. Ik noem dit "quality time" waarin je veel aandacht geeft en veel feedback krijgt.
De eerste dagen was Milly nog een beetje voorzichtig om vlug te rennen met haar "klappertietjes" maar inmiddels is zij weer de oude "vrouwelijk" Van Basten en heeft ze de techniek weer goed onder  de knie.

De euro -oes show 2014 in Parigny Frankrijk in het Loire gebied hebben we tussendoor toch ook even meegepakt. Ik ben met John geweest met de camper zodat Annemarie en Moniek bij de puppy's konden blijven.
We hadden alleen Ivy ingeschreven en meegenomen. Voor Ivy was dit de eerste lange rit in de camper. De show was goed georganiseerd bij een oud kasteel en het was heerlijk zonnig.
In de jeugdklasse teven stond Ivy met nog twaalf andere teefjes in haar klasse. De jeugdklasse gaat van 9 maanden tot 18 maanden. Een heel groot verschil dus in die groep tussen de jongste en oudste. Je ziet dit ook aan de vachtontwikkeling en spieropbouw. Het was dus even afwachten wat de keurmeester vond van onze Ivy die dus met haar 12 maanden een van de jongste was. Ivy's kracht is buiten het feit dat ze heel kort is van lichaamsbouw ook haar geweldig gangwerk in de ring. Zij liep heerlijk en ontspannen en dit gaf mij al een goed gevoel.
De keurmeester liet blijken dat zij haar prachtig vond. Uiteindelijk werd ze als derde geplaatst van de beste eerste vier en daarmee was ik heel tevreden. Met name ook omdat de eerste en tweede geplaatste vier maanden ouder waren. We zijn dus heel trots op onze kleine meid.

Na de show zijn we met een tussenstop in Saarbourg, waar Ivy haar eerste ijsje heeft gegeten, snel  teruggereden naar huis.
Ik wilde graag thuis zijn en niet langer dan 1 nacht op een camping blijven staan. Niet alleen voor de puppy's  maar ook omdat onze Giddy niet zo lang mee zou  leven. Bij haar was jammer genoeg een kwaadaardige tumor in de buik vastgesteld waaraan niets meer te doen is en wij wilden nog zo lang zij bij ons is zoveel mogelijk van haar genieten. Het geeft een vreemd gevoel dat het huis vol ligt met 9 nieuwe levens en dat we Giddy veel te vroeg moeten afgeven.
Met Giddy komt er definitief een einde aan de oude generatie Wiggly Scamp's honden die nog bij ons in huis zijn.

Vandaag 14 juni 2014  is Wiggly Scamp's Giddy Girl Go,onze Giddy naar de regenboog gegaan. Wij zullen haar vreselijk missen.