Blog
test
Geplaatst door Paul op 29 March 2012

 
Deze legendarische woorden van M.L.King spelen mij weleens door het hoofd.
Wishfull thinking ,wellicht, maar ja je moet toch blijven dromen.

Een van mijn stille dromen is nog steeds dat we tot een Europese databank gezondheid Old English Sheepdog. kunnen komen. Een databank waar je terecht kunt als je bijvoorbeeld een mooie reu hebt gezien voor een dekking. Een reu waarvan je dan graag wilt weten of hij geen gezondheidsproblemen heeft. Ook informatie over zijn stamboom is heel interessant om te weten.

Nadat we enkele jaren een sabbatical hadden ingelast wat betreft showen en fokken waren we benieuwd naar de ontwikkelingen wat betreft gezondheidsinformatie. Je zou toch denken dat hierin vooruitgang zou zijn geboekt.
Nee dus, een teleurstelling!  Wat wel. Nog meer geslotenheid onder collega fokkers dan voorheen. 

Een OESN die niet meer informatie levert dan de eigen Nederlandse databank.
Internationale contacten tussen Old English Sheepdog Clubs wat betreft een Europees uniform fokbeleid en uitwisseling van gezondheidsgegevens nog steeds slecht.

DNA onderzoek zal misschien perspectief bieden, daar geloof ik zeker in. Interpretatie van de DNA gegevens zie ik dan weer als een ander probleem. Hierover zal  nog veel afstemming tot stand moeten komen en duidelijkheid worden gegeven.

Inmiddels is de zomertijd ingegaan en zijn onze twee “pubers” heerlijk aan het puberen.
Het is een droom om Milly en Lee bezig te zien. Rollend en bollend met de ballen door de tuin.
Even opkijken en aangeven, we zijn voorzichtig met onze vachten, we trekken niet aan elkaars vacht.
Iets waar ik altijd veel aandacht heb besteed bij spelende honden die ook naar show gaan.
Dit is heel moeilijk voor hun, zeker als je nog zo jong en onstuimig bent.
Maar genieten doen we en zo zie je maar weer dat dromen ook werkelijkheid kunnen worden als je er maar in blijft geloven.

Ik geloof ook dat wij “straks” met fokkers en OESclubs , met elkaar in alle eerlijkheid kunnen communiceren over onze honden.
Laat mij die droom maar vast houden!

 

 

  Geplaatst door Paul op 27 February 2012

Vandaag hebben wij weer even kunnen genieten van een lekker winterzonnetje.
In ons hoekje bovenaan de trap bij de serre is het heel beschut zitten. Uit de wind,heerlijk die  zonnestralen op je gezicht. Je merkt dat het voorjaar met kleine pasjes eraan komt zetten.

Vrienden kennen ook dat hoekje. Vaak zitten we daar met een groepje bij elkaar om van de eerste voorjaarszon te genieten. Pils,wijntje erbij. Wie doet ons wat…..

Ook Lee voelt de warmte. Ik denk dat hij dit toch heel anders ervaart dan de vorst van de afgelopen weken. Hij vindt dit schijnbaar super want hij rent als een pup rond in de tuin.
Hij is nu 13 maanden. Echt volwassen zal hij wel nooit worden maar dat vinden wij dan ook het speciale van een reu. De meeste blijven hun heel leven toch een beetje hangen tussen hun pubertijd en volwassen worden..

Carnaval hebben we ook weer gehad. We doen er niet veel meer aan de laatste jaren. Optocht kijken en daarna een pilsje drinken met onze vrienden Math en Anita. Voor de rest hebben we genoten van een vrije week met onze hondjes. Dit betekent meestal, veel wandelen en op de bank met een goed boek en een bob op je benen.

Carnavalszondag hebben we Lee geborsteld. Wat krijgt hij een geweldige vacht. Elke borstelbeurt zien we dat er weer groei in zit. Dit vinden wij echt genieten .
Hij vindt zich zelf ook een hele kerel na het borstelen en loopt dan te pronken naar Milly.

De kleine meid maakt ons elke dag weer gelukkig. Zij heeft een uitgesproken vriendelijk karakter met een kwinkslag naar ondeugendheid. Heerlijk als ze weer met een big smile aan komt lopen met een sjaal van Annemarie of een schoen van mij. Leert ons weer de spullen beter op te ruimen..haha

Het showen gaat goed. We krijgen zo stilletjes aan onze opgebouwde ervaring van vroeger terug. Nog even en we kunnen zeggen “we are back”.

Ondertussen is het al weer bijna maart. Binnenkort de camper ophalen en dan heerlijk gaan touren . Leuk! Fijn combineren met shows. De euro- oes 2012 kijkt ook al om het hoekje. Wordt zeker weer een gezellige week met John en Moniek. Laat het voorjaar maar komen.
Wij zijn er klaar voor!!